Buna, astazi vreau sa va vorbesc despre beneficiile unei vieti sanatoase.

     Pana nu demult si eu am facut parte din categoria marilor carnivori convinsi.Aproape ca nu exista masa fara putina carne, fie ea sub diferite forme.

     Dar cum in viata lucrurile tind de multe ori sa se schimbe (in bine sau rau) tot asa s-a intamplat si in cazul meu (de data aceasta in bine).:)

     Totul a inceput de la a da jos Kilogramele in plus;de a renunta la micul balonas ce s-a format la mijlocul corpului meu si care ma tragea in jos:).

     La acestea s-a mai adaugat si o problema de sanatate care la momentul respectiv a reusit sa ma sperie destul de tare.Dar despre asta vorbim mai pe larg in alt articol.

     Acum hai sa vedem ce beneficii avem daca schimbam carnea cu legumele. De ce e daunatoare carnea organismului nostru.

     Desigur la inceput nu va fi usor da totul tine de noi de vointa noastra de cat de constienti suntem cand vine vorba despre sanatatea corpului nostru.

     Vad in fiecare zi o gramada de oameni care pur si simplu nu vor sa-si schimbe stilul de viata.

     Multa lume sufera din cauza gravelor probleme de sanatate puse pe baza hranirii necorespunzatoare, a kilogramelor in plus, a sedentarismului. Sunt “constienti” ca nu e bine ce fac, ca ar trebui sa manance mai sanatos, sa practice un sport, dar amana neancetat.

     Acestea sub diferite pretexte: e greu, nu pot, nu am ambitie si asa mai departe.

     Toate acestea formeaza un NU VREAU pentru ca DACA VREI poti orice iti propui cand investesti timp, vointa si exersare continua.

     Daca o sa cazi de 9 ori trebuie sa te ridici de 10 ori si sa continui pana reusesti.

     Hai sa vedem motivele care ne spun de ce nu e buna carnea pentru organismul uman:

 

           CARNEA E INADECVATA CONSUMULUI UMAN DIN CEL PUTIN 7 MOTIVE:

 

     1) Carnivorele au gheare cu care isi prind prada; oamenii nu au;

     2) Carnivorele au canini si incisivi puternici, cu care sfasaie carnea, dar n-au in schimb molari plati cu care să o mestece, asa că o inghit bucati intregi;

-oamenii nu au dintii din fată ascuțiți, dar au molari destinați sa macine bine bolu alimentar;

     3) Carnivorele au tractul digestiv doar de trei ori mai mare decat lungimea corpului, ceea ce faciliteaza evacuarea destul de rapida a carnii digerate, intrate in putrefactie; oamenii au traiectul digestiv de 10-12 ori mai mare decat lungimea corpului, unde carnea intrată in putrefactie poate stagna si pana la 7 zile intr-un corp inca sanatos, dar uneori ramane lipită de peretii colonului ani de zile, sub forma asa numitei placi mucoidale.

     4) Stomacul carnivorelor secretă acid clorhidric puternic, care digera proteina animala; stomacul uman secreta un acid clorhidric de 20 de ori mai slab decat cel al carnivorelor.

     5) Glandele salivare ale carnivorele n-au rolul de a pre-digera alimentele; la oameni s-au dezvoltat glande salivare productive, al caror produs (saliva) are enzime puternice care predigera carbohidratii.

     6) Saliva carnivorelor este acida; saliva oamenilor este alcalina.

     7) Digestia nutrientilor se face rapid si direct in stomacul carnivorelor, sub influenta acidului clorhidric puternic; digestia omului incepe in gura, sub actiunea enzimelor salivare specializate în carbohidrati și lipide, trece in stomac, unde se descompun proteinele cu ajutorul pepsinei și se desfasoara in toata plenitudinea ei, lent, in intestinul subtire al omului. Absorbtia nutrientilor are loc abia in intestinul gros, după un parcurs lung, uneori de 7 metri, cat are tractul digestiv.

 

          La acestea adaugam urmatoarele argumente:

 

     CARNEA CONSUMA ENERGIE VITALA, in procesul digestiei, in loc sa o genereze. Proteina animala este un lant de aminoacizi , care trebuie intai descompus in elemente constitutive, pentru ca organismul sa o poată folosi. Asta presupune eforturi energetice uriase. Cu alte cuvinte in loc sa-ti dea, iti fură din energie.

     CARNEA CONTINE ADRENALINA IN CANTITATI MARI (secretata de groaza animalelor sacrificate) care epuizează glandele suprarenale umane si duce in timp la hipertensiune. Adrenalina provoacă furie si agresivitate celui care consuma carne.

     CARNEA E TOXICA, datorita acidului uric (care provoacă guta), acidul fosforic si acidul sulfuric, formati în procesul de digestie si metabolismul proteinelor din carne. Acesti acizi au o acțiune iritantă si inflamatoare asupra tesuturilor.

     CARNEA ELIMINĂ CALCIUL din organism, datorită azotului din compoziția proteinei din carne, cu continut bogat în fosfor.

     CARNEA E ACIDA, ducand la inflamatii ale tesuturilor și degradarea lor rapida si la asa numita acidoza, cauza tuturor bolilor. De la o raceala pană la cancer!

     CARNEA CRESTE COLESTEROLUL ducand la accidente vasculare, hipertensiune arteriala, angină pectorala, boli de inimă, obezitate si impotenta, etc.

     CARNEA PROMOVEAZA CALCULII HEPATICI ȘI BILIARI

     PROTEINELE ANIMALE PUTREZESC în interiorul organismului, dand trupului un miros greu.

     CARNEA DUCE LA APARITIA CANCERULUI DE COLON. Mai ales consumul de carne rosie este asociat cu cresterea compusilor de tip N-Nitroso din culturile de bacterii intestinale, care lezeaza colonul si provoaca tumori maligne la nivelul lui.

     CARNEA DUCE LA APARITIA CANCERULUI HEPATIC SI PANCREATIC

     CRESTEREA ANIMALELOR SE FACE IN CONDITII DEZUMANIZANTE PENTRU CRESCATORI, in spatii inchise, lipsite de lumina soarelui sau de aer curat. Animalele sunt injectate cu hormoni de creștere, hranite cu furaje pline de pesticide si ierbicide, cu concentrate facute din faina de oase, bolnave de cancer, cel mai adesea. Sunt maltratate și ucise apoi cu cruzime.

     CRESTEREA ANIMALELOR A FACUT RAVAGII MEDIULUI. Defrisarile masive, pentru ca in locul padurilor sa se creeze locuri de pasunat, au dezechilibrat eco-sistemul planetar, distrugand habitatul natural al animalelor salbatice, diminuand cantitatea de oxigen si provocand incalzirea globala.

     CONSUMUL DE CARNE SCURTEAZA VIATA (prin epuizarea in timp a organelor vitale).

     CONSUMUL DE CARNE STIMULEAZA, IRITA SI INFLAMEAZA ORGANELE SEXALE (În special glanda prostatei, ducand la aparitia prostatitei)

     CARNEA ESTE INJECTATA CU HORMONI DE CRESTERE, ANTIBIOTICE ȘI VACCINURI, toate considerate cancerigene.

     ANIMALELE SUNT HRANITE CU UN AMESTEC DE FURAJE ȘI CARNE TOCATA, PROVENITĂ DE LA VACI, PORCI, GAINI BOLNAVE ȘI AGONIZANTE SI OI MOARTE. Aceste practici duc la acidoza si imbolnavesc animalele, asa cum ii imbolnăvesc si pe oameni. Acesta este motivul aparitiei unor boli teribile ca “boala vacii nebune”.

     INGESTIA DE PROTEINA ANIMALĂ INTERFEREAZA CU ABSORBTIA MANGANULUI DIN ORGANISM, ceea ce poate provoca ameteli, tulburari de echilibru, spasme, convulsii, probleme de transmitere a impulsurilor neuronale (miastenie, aritmie cardiaca, fibrilatii), probleme neuromusculare, boala Parkinson si boala Lou Gehring.

     CARNEA ABUNDA IN CELULE ROSII MOARTE, cu continut mare de fier ionizat (extrem de diferit de cel de origine vegetala), care poate duce la scaderea nivelului de crom (necesar in transferul de insulina), scaderea nivelului de zinc (necesar iun producerea insulinei și a energiei), lezarea tesuturilor hepatice, pancreatice si renale; scaderea nivelului de calciu, cresterea nivelului de sodiu (cauzatoare de edeme)

     CARNEA ESTE PRINCIPALA CAUZA CARE DUCE – ÎN MOD DIRECT – LA DEGRADARE DANTURII, datorita faptului ca interferează cu absorbtia calciului;

          Sper ca aceste afirmatii sa va dea macar putin de gandit si sa reflectati putin cand vine vorba de sanatatea voastra si a familiei dumneavoastra.

 

     P.S. In articolul urmator o sa prezint avantajele unei diete vegetariene.