Despre

Untitled design

Salutare tuturor, Dorian ma numesc si in urmatoarele randuri vreau sa va spun povestea mea si cum a inceput acest blog.

Totul a pornit de la o problema de sanatate pe care la inceput nu am luat-o in seama. Simptomele acestei probleme au aparut cu umflaturi ale buzei si fetei. Simteam usoare furnicaturi iar apoi in decurs de cateva minute incepeam sa ma umflu ca un balon. La inceput am zis ca am mancat ceva si nu mi-a cazut bine dar simptomele au continuat sa revina tot mai des.

Alergia (asta s-a adeverit a fi problema) se manifesta din ce in ce mai urat cu umflaturi tot mai mari: mancarimi, urticarie, palme si talpi umflate.

Am decis sa consult un specialist pentru ca nu mai era de glumit. Medicul de familie ma trimis la alergolog unde mi s-au facut acele teste alergologice, mi sa dat un regim alimentar, tratament si mai multe analize pentru a depista cauza. Reactiile au trecut pentru un timp dar au aparut din nou.

Vazand ca medicina traditionala nu da rezultate am inceput sa caut pe internet cauze, simptome, tratamente naturiste. Citind aceste articole am gasit o legatura intre alergie si candida care ma speriat destul de tare.

Din multitudinea de sfaturi si indicatii  am  ajuns la concluzia ca trebuie sa fac o schimbare in stilul de viata si alimentatie.

In majoritatea studiilor si articolelor se spunea ca trebuie renuntat definitiv sau macar reduse din alimentatie produsele din carne si lactate, implementat un stil de viata vegetarian si pe langa asta cat mai mult sport.

Am ales sa renunt o perioada la produsele din carne si lapte iar rezultatele au fost dintre cele mai bune. Reactiile alergice au incetat sa mai apara, am dat jos kilogramele in plus si ma simteam plin de energie.

Toate astea nu s-au intamplat peste noapte dar cu ambitie si destul de mult efort viata mea sa schimbat in bine. Alegerea sta in mainile noastre depinde de noi cat de sanatosi vrem sa fim.

Asa am inceput acest blog in speranta ca pot fi de folos unor oameni aflati in situatii asemanatoare cu a mea.